Historie

De oprichting
Theo Barten uit Schijndel begon zijn bedrijf tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met een tweedehands auto bracht hij stukgoed rond en transporteerde hij goederen voor aannemers. Toen de Duitsers vertrokken, moest hij zijn auto inleveren. Van de geallieerden kreeg hij een andere auto toegewezen, waarmee hij na veel sleutelwerk zijn activiteiten kon voortzetten. Na de watersnood in Zeeland begon hij in 1954 voor zichzelf met zijn toenmalige auto, een GMC kipper.

Vader op zoon
In 1965 trad zijn jongste zoon Wil bij hem in dienst en voor hem kocht hij de eerste kraan, een Atlas 602 op een Ford trekker. Samen verrichtten zij grondwerk voor aannemers in en rond ‘s-Hertogenbosch. In 1968 kwamen de eerste werknemers in dienst. In 1986 droeg Theo zijn werkzaamheden over aan zijn zoon. Onder diens leiding is Barten inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat gespecialiseerd is in bouw- en woonrijp maken, sloopwerk en diverse daaraan verwante activiteiten.

Het huidige Barten
Het personeelsbestand is inmiddels gegroeid tot 30 goed geschoolde medewerkers. Het bedrijf beschikt ook over een eigen machinepark, waarmee werkzaamheden voor grote én kleine opdrachtgevers naar wens kunnen worden uitgevoerd.

In 2013 is Barten reeds 59 jaar in bedrijf.